Een elektrische installatie naast brandbare stoffen vormt een extra groot risico voor uw bedrijfscontinuïteit. Het is daarom van belang dat de installatie voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

Het laten uitvoeren van een ATEX inspectie is daarom erg zinvol en vaak een vereiste van de verzekeraar. Onze inspecteurs kennen en herkennen de gevaren van gasexplosie en stofexplosie in de (petro) chemie-, houtverwerkende-, afval-, milieu-, olie- en gasindustrie. Naast het uitvoeren van de ATEX keuring kunt u ook bij ons terecht voor deskundig en onafhankelijk advies.

Het belang van een goed uitgevoerde keuring volgens de Scope 12 regelementen is dus erg groot. Het gaat immers om de veiligheid van de bouwconstructie ten opzichte van de PV-installatie en brandbaarheid van dakmaterialen. Voor veel verzekeraars is daarom een SCIOS Scope 12 certificaat vereist.

Naast de beoordeling van de installatie krijgt u van ons in de rapportage ook altijd een stuk advies op maat. Dit geldt niet alleen voor de Scope 12 inspecties, maar ook voor bijvoorbeeld onze NEN 3140 en Scope 10 keuringen. Zo blijft uw bedrijfscontinuïteit en veiligheid gewaarborgd.

Neem daarom ook voor ATEX inspecties vrijblijvend contact met ons op: